Hvad er SMS-lån?

Det er efterhånden blevet nemmere og nemmere at låne penge. Internettet, aviser og andre reklameopslag er proppet med hvordan man hurtigt kan låne til et eller andet. I takt med at quick fixes bliver nemmere tilgængelige og kommer mere frem i bevidstheden, er en af de nye lån fænomener – SMS lån.

SMS lånLigesom alt andet i livet, som tilsyneladende er nemt, er SMS lån noget man bør overveje med omhu. De fleste SMS lån ligger på 500 til 5000 kroner og har en løbetid på en måned. Det man skal være opmærksom på er opstartsgebyr, som kan komme helt på flere hundrede kroner. Derudover er SMS lån karakteriseret af en høj rente på op til 50%, eller flere procent om dagen. Til sammen kan det hurtigt løbe op på flere hundrede eller endda over et tusind procent i ÅOP. Hvis man virkeligt mangler nogle hundrede kroner, er det derfor en langt bedre idé at få styr på økonomien ved at sætte sig foran sin kalender og planlægge. Efter en halv time kan man hurtigt finde frem til, hvor og hvordan man kan spare.

Hvis det haster,  er der selvfølgelig flere gode alternative til SMS lån og de er værd at undersøge. Hvis du springer for hurtigt ind i det, kan du ende med at bruge langt mere energi, tid og ressourcer på at betale tilbage en SMS lån, end et “almindeligt” lån i banken.

Der er et par fordele ved SMS lån, som kan udnyttes af den opmærksomme forbruger. Den ene er den 14 dages fortrydelsesret på SMS, hvilket gør at SMS lån koster ingenting, da gebyrerne kan fortrydes og trækkes tilbage.  Den anden, som jeg vil komme ind på, er de rente og gebyrfrie lån, der tilbydes. Disse løber oftest højst op til 500 kroner.

Mit endelige råd er at undersøge sagen for sig selv og ikke at lade sig påvirke af de fristende løsninger, som koster mere besvær end de er værd. Med en halv times research på nettet, kan man hurtigt danne sig overblik over SMS-lån, ÅOP og alternative lånemuligheder. Så tænk dig om før du handler!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *